Heel Holland bouwt, óók Infra!

BAM Infra liet zich vorige week van haar ‘groenste’ kant zien. En wel op de beurs Building Holland, een beurs voor de Bouw & Vastgoed sector. Waarom waren wij daar dan present, zal je denken? Heel eenvoudig, een goed  gebouwde omgeving kan niet zonder goede infrastructuur. Bovendien stond de beurs in het teken van samen bouwen aan de toekomst van Nederland op basis van de meest actuele trends en ontwikkelingen.

Enige bouwer met Infra tak

Logisch dus dat onze collega’s van BAM Infra Energie & Water de stand van onze collega’s van BAM Bouw & Vastgoed mede bemanden. En dat viel op! Als enige bouwer was BAM ook met een Infra tak aanwezig. Onze BAM-collega’s vertelden de bezoekers alles over onze slimme energieconcepten, duurzame gebiedsontwikkelingen en baanbrekende innovaties. Buiten onze stand namen wij ook actief deel aan het dagelijkse kennisprogramma op de diverse podia.

Slimme schone mobiliteit

Vanuit BAM Infra spraken Bramske van Beijma (manager Energietransitie & Innovatie) en Roy Kat (manager Business Development) over de Elektrisch Vervoer (EV) Desk; de verbinder van slimme schone mobiliteit in de gebouwde omgeving. De groene kern van hun verhaal? Bij vastgoedprojecten kun je niet meer zonder een slim mobiliteitsplan.

Bramske: ‘Elektrisch rijden kwam de afgelopen jaren in een stroomversnelling. BAM Infra Energie & Water plaatst laadvoorzieningen voor elektrische voertuigen: bij particulieren thuis, op bedrijventerreinen  en in de openbare ruimte. We werken samen met diverse partners: laadunit fabrikanten, gemeenten en back office-houders voor de verrekening van het elektriciteitsgebruik aan de laadpalen.’

Roy vult aan: ‘Voor autoproducent Tesla plaatsten we snelladers in Nederland en België. Momenteel onderzoeken we de mogelijkheid om naast de installatie van laadpalen ook de opslag en opwekking van duurzame energie te implementeren inclusief een storingsservice en onderhoud.’

Black tie met groen tintje

Als kers op de taart werd woensdagavond tijdens het Green Tie Gala ook de nummer 1 bekend gemaakt van de Duurzame top 50, namelijk Thomas Rau, directeur van RAU Architecten en oprichter van Madaster. CEO Rob van Wingerden  staat in deze duurzame 50 op plek 24. En - als nieuwkomer in deze lijst - bestormde Bramske de 31e plaats. Twee BAM-ers in de Duurzame 50, top!