Vervangen betongoot Amsterdamse Waterleidingduinen (AWD)

Hebt u in Amsterdam weleens een putdeksel gezien met het woord ‘duin’ erop? Dat kan! Een groot deel van het Amsterdamse drinkwater komt namelijk uit de duinen tussen Zandvoort en Noordwijk. Daarom noemen we die duinen de Amsterdamse Waterleidingduinen. Het is een prachtig gebied.

De Amsterdamse Waterleidingduinen liggen tussen Zandvoort en Noordwijk. In dit prachtige natuurgebied vindt voorzuivering plaats voor 66% van het drinkwater in Amsterdam. BAM Infra Energie & Water heeft in de periode van september 2018 tot en met maart 2019 een betongoot vervangen.

In opdracht van Stichting Waternet is BAM Infra Energie & Water in dit natuurgebied aan de slag gegaan met de renovatie van de leidingen. Na de voorbereidende werkzaamheden bestond dit project uit de volgende elementen:

  • Het opbreken van een betonnen goot;
  • Het verwijderen van duikers en instroomputten;
  • Grondwerk ten behoeve van te leggen leiding en te maken putten;
  • Het leggen van een GVK leiding inclusief het benodigde grondwerk;
  • Het maken van betonputten;
  • Grondwerk ten behoeve van de landschappelijke inpassing.

Ons werk zorgt ervoor dat men in de regio Amsterdam kan blijven genieten van heerlijk duinwater. Het is één van de vele projecten waarbij BAM Infra Energie & Water meewerkt aan een duurzame toekomst voor de maatschappij. Het drinkwater bij jou uit de kraan, wordt mede mogelijk gemaakt door het werk van onze monteurs, werkvoorbereiders, uitvoerders en andere collega’s.

De werkzaamheden van BAM Infra Energie & Water variëren van zowel water, gas, warmte en elektriciteit. Kenmerkend voor het werk is dat je iedere keer weer op een andere locatie terecht komt. Het ene moment werk je in een prachtig natuurgebied en de andere keer is het werk in hartje stad.

Meewerken aan de toekomst

Heb jij ook interesse om mee te bouwen aan een duurzame maatschappij? Bij BAM Infra Energie & Water werken we niet alleen aan een leefbare wereld voor onszelf, maar ook voor toekomstige generaties. Wil jij hieraan meewerken? Bekijk dan onze vacatures via onderstaande button.